bich, но я буду считать вас невежливыми, если вы не будете отвечать мне на украинском

Вы будете мне отвечать по-украински. Договоримся так?

А то видите ли я должен скакать под вашу дудку, а вы под мою нет? Так не пойдёт.
І хочу додати ще декілька слів. Ситуація ця мені знайома. На форумі свого факультету після дуже ярих сперечань на тему мов я плюнув на все і перейшов на українську мову. Це дратувало певну кількість форумчан, і мені було приємно

Що ж було далі. Тільки я перейшов на українську (до речі, я так спілкувався майже два роки там), одні сказали, що перестають читати те, що я пишу, інші почали чіплятися до того, як я будую свої речення, як і які слова я використовую і тому подібне. Тобто почали мене вчити українській мові і вимагати, щоб я спілкувався літературною українською, тоді як ніхто з них ніде не спілкується літературною російською.
І до речі, це банально незручно, спілкуватись українською мовою, находячись у російськомовному суспільстві. Як і навпаки. Незручно спілкуватись російською, коли знаходишся серед носіїв української. Все просто. Ніхто не лицемірить. Немає ніяких підводних каменів.
Ось вам статейка до теми (небагато літер, не лякайтесь

), яка краще, ніж я, пояснить мою позицію.
Антоніна, україньска мова не менш зручна, ніж російська. Справа в тому, де ти знаходишься і з ким спілкуєшся. Ви ж доросла жінка, не кажіть дурниць.